Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Het hele jaar door. De door u opgewekte stroom kunt u zelf gebruiken, opslaan met een accu of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Of een combinatie daarvan. We adviseren u graag over het duurzame verdienmodel dat het beste aansluit bij uw specifieke wensen en situatie.
Meer dan 1.100 installaties
Aantrekkelijk investering
Zonnepanelen zijn voor veel ondernemers een aantrekkelijke investering, mede dankzij subsidies. U bespaart op energiekosten en creëert een extra bron van inkomsten. Vaak stijgt ook de waarde van uw bedrijf, doordat uw energielabel beter wordt. En door zonnepanelen te combineren met energieopslag en slimme software voor energiemanagement haalt u nóg meer uit de zon.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Met onze gratis online zonnepanelen-calculator berekent u snel en eenvoudig hoeveel zonnepanelen interessant zijn in uw situatie.
Kwaliteit zonnepanelen
Er zijn zoveel soorten zonnepanelen dat u gemakkelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heeft Energy Shift op basis van praktijkervaring en uitgebreid onderzoek de beste productkeuzes voor u gemaakt. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid vinden wij belangrijker dan de goedkoopst mogelijke materialen. De combinatie Canadian Solar zonnepanelen en SolarEdge omvormers met Power Optimizers garandeert een veilig systeem en levert het hoogst aantal kilowattuur in Nederland. Onze adviseurs geven u hierover graag meer informatie.
Vraag en antwoord zonnepanelen
De zon levert negen duizend keer zoveel energie als de totale energiebehoefte van de hele wereld. Zelfs in ons koude Nederland ‘levert’ de zon 50 keer meer energie dan ons jaarverbruik. Als we dus slechts 2% van de beschikbare zonne-energie omzetten in stroom, hebben we ons complete jaarverbruik in groene energie.
Zonnepanelen bestaan voor het grootste gedeelte uit silicium. Silicium is gemaakt van zand, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. De energie die wordt gebruikt om zonnepanelen te produceren, is in één à twee jaar weer geproduceerd met de panelen. En dat terwijl een paneel een levensduur van 25 tot 30 jaar heeft.
Zonnepanelen zijn dus van zichzelf al erg milieuvriendelijk. Daarnaast betaalt Energy Shift voor elk paneel dat we installeren nu al een verwijderingsbijdrage. Daarmee zorgen we ervoor dat de installaties nooit het asbest van de toekomst worden.
Een dak is al snel geschikt voor zonnepanelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het installeren van zonnepanelen. Energy Shift heeft veel ervaring met zowel platte als schuine daken, zoals golfplaten daken of stalen daken met sandwichpanelen.
Uiteindelijk draait het om de opbrengst, niet om de oriëntatie van uw dak. Een dak hoeft niet per se op het zuiden te liggen om een goede opbrengst te halen. Soms kiezen we zelfs bewust voor een oost-west opstelling, zodat u de hele dag door een gelijkmatige hoeveelheid stroom opwekt. Te veel schaduw op uw dak heeft wel een negatief effect op de opbrengst van een zonnepaneleninstallatie.
Hoeveel zonnepanelen u nodig hebt is afhankelijk van hoeveel stroom u verbruikt. Stroomverbruikers zijn in te delen in kleinverbruikers en grootverbruikers.
- Kleinverbruikers hebben een aansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère.
- Grootverbruikers hebben een aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère.
Een kleinverbruiker mag nog salderen: de dagen dat hij meer opwekt dan hij verbruikt wordt verrekend met de dagen dat hij minder opwekt dan verbruikt. Het doel van een kleinverbruiker is dus precies genoeg zonnepanelen installeren om het jaarverbruik aan energie op 0 te krijgen. Dan hoeft hij geen energie meer af te nemen van de energieleverancier.
Let op: de salderingsregeling wordt de komende jaren stapsgewijs afgebouwd. Het wordt daarom financieel steeds interessanter om meer zonnepanelen te investeren.
Een grootverbruiker kan per opgewekte kWh subsidie krijgen. Daarnaast kan hij alle stroom die hij niet zelf verbruikt terugleveren (verkopen) aan het net. Een grootverbruiker wordt daardoor zelf een energieleverancier. Voor een grootverbruiker is het altijd interessant om zoveel mogelijk zonnepanelen te installeren.
Wij vinden kwaliteit, veiligheid en opbrengst belangrijker dan de goedkoopste zijn. Een kwalitatief betere installatie is veiliger, maar heeft ook minder storingen, gaat langer mee en produceert meer energie. Uw verdienmodel is daarom ook beter als u voor kwaliteit kiest.
TNO heeft in opdracht van RVO in april 2019 onderzoek gedaan naar een aantal incidenten met brand bij zonnepanelen. Uit het onderzoek blijkt dat onvakkundige installatie de meestvoorkomende oorzaak is. Een onvakkundige installatie kan leiden tot overgangsweestanden, interne vlambogen, warmteontwikkeling en uiteindelijk brand. Allemaal zaken waar wij bij onze installaties veel aandacht aan besteden. Tot op heden hebben geen van onze 1.100+ installaties brand veroorzaakt.
Dat verschilt per ondernemer en wat uw doel is. Hoe groter de hoofdaansluiting, hoe ‘breder de rivier waardoor energie kan stromen’. Soms kan een verzwaring of uitbreiding van uw hoofdaansluiting het verdienmodel aanzienlijk interessanter maken. Wij nemen de voor- en nadelen van zo’n eventuele verzwaring altijd met u door.
Met onze gratis online zonnepanelen-calculator berekent u snel en eenvoudig hoeveel zonnepanelen interessant zijn in uw situatie.