Terugverdientijd zonnepanelen zonder salderen
Dagelijks wordt ons gevraagd wat de terugverdientijd is van zonnepanelen, ook zonder te salderen. Wij snappen uw vraag en interesse hierin. Toch wordt er onterecht veel focus gelegd op de terugverdientijd, terwijl dit helemaal niet nodig is.
Dagelijks wordt ons gevraagd wat de terugverdientijd is van zonnepanelen, ook zonder te salderen. Wij snappen uw vraag en interesse hierin. Toch wordt er onterecht veel focus gelegd op de terugverdientijd, terwijl dit helemaal niet nodig is. De terugverdientijd zegt namelijk niets over het rendement van uw investering. Een langere terugverdientijd betekent niet dat er sprake is van een lager rendement. Het uiteindelijke rendement is belangrijker. Let dus bij uw investering naar de terugverdientijd zonnepanelen, die moet redelijk zijn, maar kijk vooral naar het rendement op lange termijn.
Wij van Energy Shift berekenen een eerlijke terugverdientijd bij onze offertes. Hierbij houden we rekening met veroudering en onderhoud. Wilt u geadviseerd worden en meer informatie krijgen? Plan dan een gratis adviesgesprek in!
Wat is salderen?
Om te weten wat de terugverdientijd zonnepanelen zonder salderen is, moet u eerst weten wat salderen inhoudt. Als u besluit niet te salderen, kunt u dit duidelijk aangeven en weet u waar u het over heeft.
Salderen is een term die u vaak voorbij hoort komen als het gaat over zonnepanelen en duurzame energie. Naast dat salderen voor vele zonnepanelengebruikers een gunstige optie is, was het plan van het kabinet om de salderingsregeling langzaam af te bouwen. Dit komt omdat het investeren in zonnepanelen ook gunstig is zonder de salderingsregeling. Gelukkig is het afbouwen van salderen nu van de baan, maar kan later toch nog afgebouwd worden.
Wilt u meer weten over het plan om de salderingsregeling af te bouwen? Lees dan ons artikel: Afbouw salderingsregeling is van de baan, wat zijn de gevolgen?
Salderen proces
Salderen is voornamelijk gunstig voor kleinverbruikers. Aangezien er geen garantie is dat de salderingsregeling stand zal houden, wordt het steeds gunstiger om te investeren in een accu (energieopslag).
Salderen is een proces waarbij de opgewekte energie die u niet direct gebruikt, teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet. Het elektriciteitsnet dient als een soort accu waarbij u het overschot aan opgewekte stroom opslaat. Ook kunt u stroom van het net gebruiken wanneer u minder produceert dan nodig is. Hiervoor zal u moeten betalen, maar dit wordt verrekend met de kosten die u heeft opgehaald met het terugleveren van overtollige energie.
Wilt u meer weten over salderen? Lees dan ons artikel: Salderen betekenis: wat is salderen?
Terugverdientijd zonnepaneel
De terugverdientijd zonnepanelen hangt af van een aantal factoren en de omvang van uw investering. Van tevoren kunt u lastig zelf u terugverdientijd zonnepanelen zonder salderen berekenen zonder offerte van het bedrijf dat deze gaat installeren. Tijdens het opstellen van een offerte en berekening van de terugverdientijd zonnepanelen kijken bedrijven vaak naar de volgende factoren:
1. Installatie
- De kosten van de panelen die gelegd worden (kwaliteit & type zonnepaneel);
- De installatiekosten, waarvan montage en aansluiting op het elektriciteitsnet;
- Mogelijke bijkomende kosten, zoals het versterken van daken, aanpassingen aan elektrische systemen en vergunningen.
2. Opbrengsten
- De capaciteit van de installatie (bijvoorbeeld 450 tot 600 kWp;
- De energieopbrengst van de installatie (dit hangt af van de locatie en de positie van de panelen).
3. Zonnepanelen subsidie
Als u als bedrijf investeert in duurzame energie kunt u vaak in aanmerking komen voor een subsidie. Het verschilt per gemeente welke subsidie er aangeboden wordt, en of u hier gebruik van kunt maken. Door deze subsidies wordt het investeren in duurzame energie voor bedrijven aantrekkelijker gemaakt omdat het investeringsbedrag aanzienlijk wordt verkleind, waardoor de terugverdientijd zonnepanelen zonder salderen dus ook gunstiger is. Tot nu toe zijn er de volgende subsidies:
- Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek subsidie (KIA) – voor kleinverbruikers
- Investering duurzame energie (ISDE) – voor kleinverbruikers
- Stimulering duurzame energieproductie subsidie SDE++ – voor grootverbruikers
Let op: subsidies kunnen regelmatig worden veranderd of opgeheven.
Als u kiest om te verduurzamen met Energy Shift, nemen wij het aanvragen van de voor u gunstige subsidies graag voor u uit handen. Wij hebben hier alle kennis over in huis en vragen uw zonnepanelen subsidie zakelijk gratis en vrijblijvend aan.
Wilt u meer informatie over subsidies? Lees dan ons artikel: Subsidie zonnepanelen zakelijk.
Gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen
Zoals we eerder al benoemden, is de terugverdientijd van tevoren niet specifiek te berekenen. Daarvoor zal u eerst een bedrijf moeten raadplegen waarnaar deze op basis van uw wensen en ruimte op uw dak een offerte zullen opstellen. De gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen door een grote installatie varieert doorgaans tussen de 5 en 10 jaar. Dit is afhankelijk van de bovenstaande factoren die we eerder hebben besproken.
Laat u informeren door Energy Shift!
Wilt u uw terugverdientijd weten zonder te salderen? Energy Shift wil dit graag voor u berekenen en u hierbij begeleiden.Met een energieopslagsysteem van Energy Shift bent u volledig onafhankelijk van het net en gebruikt u alleen uw eigen stroom. Hierdoor heeft u geen salderingsregeling nodig, en bent u de afbouwing van deze regeling voor. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden! Neem contact op of plan vrijblijvend een gratis adviesgesprek in!
Wilt u liever zelf nog even kijken? Gebruik dan gratis de zonnepanelen-calculator en accu-calculator via de website.